• Historie VV Jisp

 • 1933 burgermeester voster trapt af

  Burgemeester Voster was een groot voetballiefhebber. Hij toonde in 1933 veel begrip voor het verlangen van de Jisper jongens naar een eigen voetbalveldje. De jeugd kreeg haar zin. Er werd een veldje beschikbaar gesteld. Het voorstuk van het huidige terrein. Het was een ongekende weelde. Er werd een jongensclub opgericht. Met hulp van enkele ouderen bleek er voldoende animo te zijn. Dit mede tot verrassing van de burgemeester zelf.  De Jisper Voetbal Vereniging speelde de eerste officiële wedstrijd op 14 april 1933 op het terrein in Wijdewormer. Het eigen veld werd die zomer gereed gemaakt


 • De clubkleuren

  Het blauwwit gestreepte tenue waar de Jispers in speelden was ‘geleend‘ van de voetbalclub WFC uit Wormerveer. Enkele voetballers en tevens medeoprichters van JVV kwamen van die club. De kleuren van Wormerveer waren donkerblauw met wit. Door het vele wassen verbleekten de geleende tenues van de Jispers. Zo ontstonden de officiele kleuren van de voetbalclub. namelijk lichtblauw met wit.


 • Het voetbalterrein

  Met hulp van het gemeentebestuur werd een terrein in het Oosteinde van Jisp aangelegd. Daarna werd er een commissie gevormd om geld binnen te halen voor de accommodatie. Met ere werden genoemd burgemeester Voster, J.H. v‚d. Lingen, J. Klopper. K. Kwadijk. S. Beunder en C. Nool. Zij organiseerden een bazar die driehonderd gave Nederlandse guldens in de verenigingskas bracht. En er was ook nog een loterij. Zo kon 12 augustus 1934 op het huidige terrein de vlag in top.


 • 1967-1972 Jisp naar 1e klasse

  Onder leiding van trainer Joop Oosterwijk werd Jisp tweemaal achtereenvolgend kampioen. Zo promoveerde Jisp van de 3e naar de le klasse. Wat daarvoor en daarna nooit meer is gebeurd Op zaterdagavond had Joop de gewoonte om dorpshuis De Lepelaar in te lopen om de spelers daar weg te trekken. Hij zei dan: "Zondag weer voetballen jongens dus niet teveel drinken en op tijd naar bed." De jongens luisterden niet want zodra Joop zijn hielen had gelicht. kwamen ze een voor een De Lepelaar weer binnen geslopen om alsnog hun natje te halen.


 • 1978 de Muizeval 2

  De oude Muizeval die meer weg had van een bouwkeet werd in 1978 gesloopt. De muizeval II is door vrijwilligers in een seizoen gebouwd. Op 26 september 1978 werd de nieuwe kantine officieel geopend.


 • Jisp nu

  Jisp is altijd een kleine club gebleven waar het clubgevoel, sfeer en gezelligheid belangrijk zijn.