• Jan Koene een echte Jisper in hart en nieren. Hij is al 65 jaar vrijwilliger bij de club en nog steeds wekelijks te vinden bij V.V. Jisp. Iedere donderdag is hij actief met de donderdagochtend ploeg om ons terrein ter onderhouden en stiekem komt hij door de weeks vaker langs om de puntjes op de i te zetten.

  Jan is begonnen te voetballen op zijn 10de levensjaar en begon destijds in de aspiranten. Hij kan zich nog goed herinneren dat de velden van Jisp ieder jaar gehooid werden en hierna de schapen van Piet (panter) Fontijn het veld op kwamen om het gras kort te houden, met als gevolg voor iedere wedstrijd schapen van het veld halen en stront scheppen.

  De voetbalclub is voor Jan een levenswerk geworden, Jan heeft veel te danken aan de club maar ook andersom. Jan heeft veel verschillende functies gehad binnen de club en was twee jaar gelden nog interim-voorzitter. Jan is van de club gaan houden sinds hij een schorsing kreeg van maar liefst ‘6 MAANDEN’ het verhaal zit als volgt. Jan speelde uit bij Knollendam en wilde de schapenstront die hij onder zijn noppen vandaan haalde op zijn maat Jan Waijboer gooien. Jan gooide voorbij Jan en kwam per ongeluk op de scheidsrechter terecht. Jan moest zich melden bij Maarten Muis die destijds voorzitter was en werd geschorst. Even goed kwam Jan wekelijks kijken bij de spelende teams en het was Maarten niet ontgaan dat hij er de kolere over in had. Maarten tikte Jan dan ook op zijn schouder en zei ‘Jan ik weet het goed gemaakt’ als jij wekelijks de lijnen samen met Piet de Haan en Piet Klinker gaat trekken is je schorsing bij deze opgeheven. Jan heeft sindsdien de club niet meer losgelaten en de club Jan niet.

  Jan heeft mogen voetballen in de tijden waarin Jisp hoog speelde met spelers als Kees Balk, Arjen Wester en de gebroerders Acqouy. Met hun was het makkelijk voetballen, hij noemt de heren dan ook als zijn favoriete medespelers. Mooi verhaal heeft hij over Jan Boon een goede voetballer maar niet met zijn aandacht voor voetballen. Hij speelde in het tweede en was het iedere week de vraag of het team wel op Jan Boon kon rekenen. Jan die woonde in een woonwagen achter Sman (naast de voetbal) ging graag naar Amsterdam en trok dan vaak door tot de ochtend daarop. Vaak 5 minuten voor aanvang kwam hij met de taxi aan, pakte zijn voetbalschoenen uit de woonwagen, schoot er 4 in en ging het bruggetje over om zijn roes uit te slapen in de woonwagen.

  De grootste successen die Jan heeft behaald met V.V. Jisp zijn natuurlijk kampioenschappen maar het mooiste vond hij toch dat onder zijn bewind als voorzitter de club op rolletjes liep. Zo waren er die tijd 5 senioren elftallen, 2 dames elftallen en een goed gevulde jeugd waarin jeugd doorstroomde naar Jisp 1.

  Jan zou graag nou een keer een biertje willen doen meg Co de Jager, een flamboyante man die altijd wat te vertellen heeft. Van Co naar wel of geen seks voor de wedstrijd is een kleine overstap. Jan geeft aan altijd seks voor de wedstrijd. In zijn tijd als trainer van Knollendam was dit wekelijks een discussie punt. Maar je kon toch duidelijk zien wie er wel of niet zijn trucje had gedaan. 

  Als wij Jan vragen wat zijn mooiste herinnering is zegt hij gelijk het benefiet Barry. Benefiet Barry werd door Barry zijn voetbalvrienden georganiseerd en was met meer dan 1500 bezoekers een waar spektakel. Met o.a. een wedstrijd tegen Lucky Ajax en een optreden van Wolter Kroes werd maar liefst een bedrag voor 8400 euro opgehaald voor Spieren voor Spieren.

  Jan Koene zal in ‘The Battle’ met Marcel Blank een team coachen om het 90-jarig bestaan van de club te vieren.