Voetgolf met de jeugd

voetgolf-1930
Ver weggeduwd in het Hollandse landschap,verscholen achter rietkragen en wegopbrekingen ligt het idyllische Spierdijk.
Dit is vandaag onze bestemming. Hier ligt namelijk het voetgolf complex waar de jeugd van vv jisp tegen elkaar zullen strijden.
Wat vooraf ging:
Roy en Jasper hebben een jaar lang bij elke thuiswedstrijd van het vlaggenschip loten verkocht. De modernste verkooptrucs werden niet geschuwd. Men kwam de brug niet over zonder een lot te kopen. Met als gevolg,een royale opbrengst om wat leuks te gaan doen met de gehele jeugdafdeling. Voetgolf werd het dus. Verkozen boven een rondvaart langs de west Italiaanse kust en een avondje casino.
De kinders werden ontvangen met limonade en cake. Dit werd door hen zeer gewaardeerd(lees juichen en schreeuwen).
Dit werd door de doorsnee golfers,die in  comfortabele leunstoelen van hun whisky en toast met carpaccio genoten minder gewaardeerd. Toen kwam de uitleg over voetgolf met termen als par, birdie en natuurlijk “hole-in-one”. De strijd kon beginnen. De moeilijkheidsgraad was per hole erg verschillend. De moeilijkste hole vergde het zogenaamde banaanschot. Deze moest met een exact uitgemeten curve en snelheid geschoten worden.Hierna belande de bal op de green. De hole lag echter ietwat verhoogd,zodat het putten (het speciekuipen) een extra moeilijkheidsgraad verkreeg. Enkele golfers waren hierdoor de waanzin nabij. Maar gelukkig was er precies op tijd snoep,chips en drank. Hole 3 was ook een heel speciale.Deze was gesitueerd naast een sloot. Precisie en concentratie waren hier dus vereist want in de sloot huisde de levensgevaarlijke spierdijker wurgkikker. Het niveau was hoog. Records werden gebroken en hier en daar was er een misser. Er werd gelachen,gejuicht en geapplaudisseerd. Zelfs de begeleiders trapten een balletje. Dit haalde het gemiddelde wel iets naar beneden. Toen de laatste bal getrapt was kwam het diner op tafel. De wishky zuipende golffanaten waren uit voorzorg op het terras gaan zitten. Het culinaire hoogstandje bestond uit limonade van een goed jaar,patat vervaardigd uit de spierdijkerronde, kolossale kroketten, flinke frikandellen en gigantische gehaktknotsen die eindeloos werden aangevuld.
Roy, Jasper en Jolanda hartelijk dank voor deze onvergetelijke dag.