Verslag der kampioenen

Afgelopen zaterdag was het feest. Ja ‘Feest’ met een hoofdletter ‘F’. Zoals iedereen al had kunnen lezen, maakten onze jeugdteams JO11 en JO13 beide kans op het kampioenschap. Hieronder kunt u lezen en zien (foto’s) hoe onze jeugdleden met hun trainers en leiders deze geweldige prestatie hebben bereikt.

JO13

Na op een tweede plaats te zijn geëindigd in de najaar competitie, rezen de verwachtingen om in deze voorjaarscompetitie het hoogst haalbare te verwezenlijken. Het tot in de perfectie uitgebalanceerde team zag de mogelijkheden en besloot er vol voor te gaan. Met een enorme wilskracht werden de opponenten bedwongen. O34C5632Zij namen geen genoegen met verlies of gelijk spel. Als een voortrazende diesellocomotief denderde het team door de competitie. Tegenstanders in deceptie achterlatend. Na twee-derde van de competitie leek het einddoel werkelijkheid te worden. Wedstrijden in de ijzige kou waar ijspegels eerst van de doellat verwijderd dienden te worden of in de stromende regen waar ongediplomeerde spelers met zwemvleugeltjes noodgedwongen in de dug-out achterbleven. Overal werden de volle drie punten gepakt. Toch bleef het tot de laatste wedstrijd spannend, omO34C5662dat door een gehaaide constructie in de spelregels een club het ons nog zeer moeilijk wist te maken. Alles draaide om die ene laatste wedstrijd. Het was erop of eronder. Tot in hun tenen gemotiveerd en in hun hoofd de gedachte waar het allemaal om ging, werd vol overgave de strijd aangegaan met een beleving die aangeboren moet zijn. Dit sloeg over naar het publiek dat in groten getale de tribunes bevolkte. Zij ondersteunden de jongens als de achtste man het team, dat de tegenstander bedwong op inzet en wilskracht. Een overduidelijke en verdiende 6-1 overwinning was het resultaat. Na het eindsignaal was er de ontlading. Tranen van vreugde en het juichen van blijdschap. Het allerhoogste was bereikt. Ook was er verdriet, bij de tegenstander die met het hoofd gebogen het strijdperk verliet, maar ook bij enkele spelers van vv Jisp, die beseften dat hun carrière bij vv Jisp eindigde door redenen die zij zelf niet in de hand hebben. Het feest dat losbarstte overheerste deze gedachte. Bladen vol limonade gingen door de kantine. Een bokaal, medailles en lovende woorden en een rondrit door het dorp.  Een prachtig seizoen om nooit te vergeten.

O34C5855

O34C5681

JO11

De kampioenen van de najaar competitie stonden voor de zware taak dit enigszins een goed gevolg te geven. Wat stond hen te wachten, het was ongewis. Tegenstanders uit alle hoeken van Noord-Holland, waar ze nimmer van gehoord hadden. Zelfs de koninklijke HFC. Dit baarde toch enigszins ontzag. Maar toen de competitie vorderde, bleek ook hier dat het ultieme doel te verwezenlijken was. De inzet en trainingsopkomst was hier van groot belang en het elkaar gunO34C5708nen van de bal, die zo vaak mogelijk in het doel moest. Tot vervelens toe werd het afwerken op doel getraind, maar met een verbluffend resultaat. Alles werd gewonnen, al was het niet altijd even makkelijk. Langzamerhand werd duidelijk dat het mogelijk was het kunststukje te herhalen. De concurrentie dunde geleidelijk uit, tot aan het einde er nog een geduchte tegenstander was. Het jisper geweld bleek echter te groot en wederom werd de enige plaats die ertoe doet op de ranglijst door onze jongen van vv Jisp ingenomen. De kampioenen werden bij thuiskomst gehuldigd en overladen met complimenten. Een ‘zegetocht’ langs WSV’30 waar met hoorngeschal duidelijk gemaakt werd waar de beste voetballertjes vandaan komen. Juichende mensen drommen samen langs de wegkant om een glimp van de geweldenaars op te vangen. Spandoeken, vlaggen en limonade, het was er allemaal. Twee keer kampioen in een jaar dat kunnen er niet veel over zichzelf zeggen.

Beide teams nogmaals van harte gefeliciteerd!

O34C5737 O34C5808 O34C5832

Meer foto’s staan hier