Keepersclinic bij VV Jisp groot succes!

IMG_3557

Dinsdag 8 mei was het eindelijk zover….de Keepersclinic bij VV Jisp. Wat was de reservering voor ‘mooi weer’ goed doorgekomen. Het was warm, heel warm… Maar wat hadden de jeugdleden (Lisa, Amber, Rutger en Diego) van VV Jisp en VV DZS er veel zin in. In totaal waren er 9 kinderen, die van Edwin Zoetebier zelf 2 uur lang de fijne kneepjes uit het keepers-vak kregen bij geleerd. De keepers clinic werd georganiseerd door keepersschool ZHZ in samenwerking met onze eigen senioren-keeper Joeri de Jong en keepers-trainer Mike Slagter.

Ruim van tevoren kwamen onze keepers en keepsters vol goede moed de brug over. Met de keepers-handschoenen onder de arm en een bidon koud water mee van huis, straalde de enthousiasme van de kinderen af.

IMG_3562Na een eigen tactische bespreking van de kinderen op het kunstgras van de speeltuin werd er kennisgemaakt met Edwin. Onder leiding van onze eigen keepers trainer Mike, werd de clinic geïntroduceerd en de ex- profkeeper van onder andere FC Volendam, Sunderland maar ook Feyenoord en PSV groots onthaald en voorgesteld aan de nieuwe generatie jeugd keepers. De doelstelling van die dag luidt: “na (ook) deze training zal je weer iets beter dan de vorige keer van het veld lopen”.

IMG_3563Na een duidelijke uitleg van Edwin met wat de kinderen zouden gaan doen en konden verwachten, moesten ze toch écht aan de bak. Het belangrijkste van het keepers-vak is ‘het voetenwerk’, zonder op de juiste plek te staan, zou je namelijk niet die bal kunnen tegenhouden. Wat volgde was een lange zorgvuldige warming-up met onder andere de loopladder. Hierna werden er twee groepjes gemaakt en konden er eindelijk ballen worden tegengehouden. Bij zowel Edwin als Mike en Joeri kregen de kinderen veel persoonlijke aandacht en tips. Een belangrijk punt, is om naar elkaar te kijken….wie doet wat goed of minder goed en hoe kunnen we dat de volgende keer beter doen. Zowel het voetenwerk, stapje-naar-IMG_3564voren, vallen, weer opstaan, kijken naar de bal, vangen maar ook mee voetballen en een goede uittrap werden deze middag onderdeel van de clinic.

Na 2 uur hard zwoegen, werd er onder genot van een flesje sportdrank de clinic met de kinderen na besproken in onze kantine. Wat is jullie bij gebleven? wat vonden jullie leuk? waar ga je iets mee doen? Ook waren de ouders/verzorgers uitgenodigd om de adviezen van Edwin en Mike aan te horen en mee te nemen. Na een groot applaus en bedankje aan de trainers, kijkt iedereen terug op een zeer geslaagde middag. Ook hier gingen alle kinderen weer met een glimlach terug op huis aan.

P.s. Deze keepersclinic zal ook (begin) volgend seizoen worden gehouden bij VV Jisp. Wij hopen dat er meerdere clubs uit de omgeving dan zullen aansluiten.

IMG_3558IMG_3555