Terug van weggeweest…Nancy Floris

Velen van jullie zullen denken, is Nancy wel echt weggeweest? Nee, natuurlijk niet. Nancy woont nog steeds in ons dorpje. Bij onze voetbalvereniging was ze wel een tijdje afwezig als speelster. Onder andere door het uiteen vallen van het dameselftal, de leeftijd en een relatie destijds was zij genoodzaakt te stoppen met voetballen.

Maar nu is Nancy bij ons terug als zeer gewaardeerde vrijwilligster!

Zoals Nancy zelf al aan ons vertelt, het is belangrijk om onder te mensen uit je dorp te zijn, het gezellig met elkaar te hebben en samen iets te organiseren (het liefst met een borrel, haha). Dat kan het best bij VV Jisp! Onze club heeft meerdere vrijwilligerstaken die nog open staan maar Nancy is ons dit seizoen al begonnen te helpen met de kantinedienst op zondag en bij evenementen en toernooien. Ook zal Nancy de handelingen van Jaap gaan overnemen, die gericht zijn op de kledingverzorging. Super!

Even terugblikken…

Nancy begon ongeveer rond haar 15e met voetballen, hiervoor was volleybal de favoriete sport. De stap naar voetbal was makkelijk gemaakt, want voetbal zit er in de familie Floris ingebakken. Toen Nancy begon met voetballen rond 1986 stroomde ze in bij dames 1 met onder andere Jolanda, Bianca & Wendy, Shelly, Danielle, Joyce, Lisette, Yvonne en met trainer Jan Koene en leider Jan klos. Een kleine greep uit het sterrenteam, die het damesvoetbal bij VV Jisp heeft doen opbloeien. Nancy speelde vaak op linkshalf maar eigenlijk kon je haar overal wel in het veld gebruiken. Het maakte haar niet uit, als het maar goed voor het team was. Ook invallen, later bij dames 2 (of andersom), was voor Nancy nooit een probleem (‘Nee’ zeggen, kwam en komt eigenlijk niet voor) . Op Nancy kun je ALTIJD rekenen, zowel op de trainingen, voor/tijdens/na de wedstrijd en natuurlijk niet te vergeten de gezelligheid rondom het team en de club.

Als het zaterdag soms iets te laat was geworden, was er natuurlijk wel moeite. Maar zoals haar vader altijd zei, “Je bent bij nacht een vrouw en bij dag een vrouw”. Tijdens de 20 jaar voetbalcarrière zijn er natuurlijk veel dingen bijgebleven, zoals het voetbalkamp naar Texel en andere team-uitjes maar ook het kampioenschap en niet te vergeten een beeldschoon doelpunt. Het hoogtepunt van ieder jaar was de playbackshow. De mooiste was een act, die ze samen met Ab Haak deed, als Willeke en Willie Alberti waarbij Nancy de show stal in een prachtige rode jurk. Je vraagt je af, waar zijn die foto’s toch gebleven?

Nancy vertelt mij dat ze trots is op VV Jisp en het dorp waar zij in woont. Bij Jisp zijn de mensen nog lekker normaal en wordt iedereen in zijn/haar waarde gelaten. Ook is ze blij om het feit dat iedereen elkaar kent, waardoor je je extra thuis voelt.

Ik citeer de laatste zin van Nancy, “Ik vind het geweldig om mijn steentje bij te dragen bij VV Jisp en ik hoop ook dat Jisp zal blijven bestaan op de manier zoals ik die heb gekend en nog steeds mee maak”.

We zijn natuurlijk extra blij met Nancy als nieuwe aanwinst voor onze voetbalvereniging. We zullen je energie en glimlach hard nodig hebben en er samen een onwijs leuke tijd van maken.

De enthousiasme van Nancy is door velen al opgemerkt en wij hopen dan ook zeer dat jullie VV Jisp willen helpen met ene grote of kleine bijdrage. Ik spreek nu al de dankbaarheid uit namens alle leden, supporters en inwoners van (VV) Jisp.

team

team2