VV Jisp PassToernooi groot succes!

Het is zaterdag 31 maart. Onder een stralend zonnetje ligt ons voetbalcomplex er perfect bij. Lijntjes strak wit gekrijt, doeltjes erop en de vlaggen in top. Alle voorbereidingen zijn getroffen om een enorme menigte aan liefhebbers van jeugdvoetbal te ontvangen. Maar liefst twintig teams gaan deelnemen aan dit geweldige evenement bij VV Jisp.  Een parkeerterrein op het weiland, enorme hoeveelheden etenswaren in vorm van broodjes, tosti’s, snoep en limonade en het belangrijkste; een groot aantal vrijwilligers die het onze leden en bezoekers zo aangenaam mogelijk trachten te maken.

De eerste enthousiastelingen druppelen al rond 9 uur binnen. Men wordt ontvangen met paaseieren, koffie, limonade en een vriendelijke handdruk van de wedstrijdleiding. Het toernooi gaat van start met de jongste leeftijdscategorie; kindertjes onder 8 strijden voor wat ze waard zijn [en dat is heel erg veel]. Al strijdend om de bal en ondertussen aangemoedigd door hun ouders, oppas, opa’s en oma’s worden er heel veel doelpunten door hun gemaakt.

Ondertussen zijn ook de voetballers en toeschouwers van de andere leeftijdscategorieën (JO11, JO13 en MO13) op ons complex te vinden. Het wordt drukker en drukker langs de velden en in de kantine. Het draaiboek verloopt perfect. De EHBO-koffer blijft op de plank en het kantinepersoneel bedient de gasten tot op de toppen van hun mogelijkheden. De tweehonderd voertuigen die onze gasten hier gebracht hebben, kunnen we met gemak stallen in ons enorme ‘gelegenheidparkeerpark’.  Ons tegen het professionele aanschurkende scheidsrechters leiden de wedstrijden in goede banen en verdwaalde ballen worden zonder morren uit de belendende agrarische percelen terugbezorgd.

Het prachtige weer is zeker een meerwaarde. Ook hier is vakkundig voor gezorgd.

Tussen de wedstrijden door was er het oudhollandsche “puntenschieten”. Een spel waar precisie en rekenkundig vermogen voor nodig is. Dit werd door alle voetballertjes van ieder team fanatiek uitgevoerd en gecontroleerd door ons ‘oudhollandschpuntenschietentelteam’.

Tijdens het toernooi vochten de meiden voor wat ze waard waren en bleven tot lang na afloop nog een balletje trappen. De jongens onder 11 werkten een enorme poule af omdat zeer veel clubs zich hadden aangemeld. Deze clubs wilde dit evenement voor geen prijs missen. Maar die prijs was er natuurlijk wel. Voor elk team een bokaal om mee naar huis te nemen. De oudste categorie; JO13 had, slim als zij waren, de concurrenten uit de competitie uitgenodigd. De opstellingen en positiewisselingen zijn dus genoteerd.

In het zenuwcentrum van de club was de wedstrijdleiding druk bezig met uitslagen en standen, want het toernooi begint op haar einde af te stevenen. De bodem van de vriezer kwam in zicht, de laatste gehaktbal werd uit de pan gevist en aan een dolgelukkige bezoeker verkocht. De kantinebezetting was uitgeput maar tevreden, want de finalepartijen zijn bezig. Het publiek verdringt zich om de velden om maar niets van het spel van hun kinderen te hoeven missen. Uit de speakers klinken zomerse muzikale werkstukken, die opeens ruw onderbroken worden door de ‘stadionspeaker’. Het is tijd voor de prijsuitreiking. Met een compliment voor ieder deelnemend team werd afscheid genomen van al onze gasten. Zij verzekerden ons van deelname aan het volgende PassToernooi in 2019.

Met een glimlach op het gezicht van alle spelertjes, een bokaal in de hand en/of een medaille om de nek werd ons derde passtoernooi afgerond. Na het opruimen en een evaluatie met de vrijwilligers, kon het hek met een tevreden gevoel afgesloten worden.

Onze dank is groot aan iedereen, die ons ook dit jaar weer heeft geholpen!

2018-03-31-PHOTO-00000255