Van uw voorzitter.

Op de avond voor het eerste kampioenschap (Jo11) binnen de vereniging, even tijd voor een terugblik van de afgelopen maanden. Met wisselende successen zijn de eerste maanden van de competitie weer voorbij gevlogen. Het is alweer december en de winterstop, een momentje van rust, hangt al in de lucht.

De jeugdafdeling met twee gedreven coördinatoren en een enthousiaste groep vrijwilligers hebben een geweldige start gemaakt. Met wat geknutsel qua leeftijden is het wederom gelukt om 4 jeugdteams met ouders/verzorgers te laten genieten van het spelletje voetbal. Het geknutsel met leeftijden is al jaren een fenomeen binnen onze vereniging (Ik kan me tijdens mijn jeugd nog herinneren dat ik met jongens moest voetballen waar al enige haargroei op diverse plekken zichtbaar was) De opkomst bij de trainingen is uniek, bij iedere training is het dringen in het ballenhok om het juiste exemplaar te bemachtigen. Van groot tot klein zijn ze allemaal gedreven en accepteren ze dat je met elkaar betere resultaten boekt dan alleen. Naast het voetbal zijn onze jeugdleden super creatief. Tijdens het Sinterklaasfeest was de kantine omgetoverd in een ware “House of Art”. allemaal artistieke surprises met passende gedichten, en dit allemaal bij een tiptop geregelde gourmet inclusief bezoek van Sint en Piet. Groot compliment voor de energie van de jeugdafdeling!

Onze senioren trainen dit seizoen in uniforme trainingskleding. Dit allemaal georganiseerd en super geregeld door Peter Andriessen. De werkersgroep heeft de eerste maanden alweer tal van klussen geklaard. De voetbalquiz was matig bezocht, maar met een echte Cruyff kenner als winnaar en een uitstekende organisatie super gezellig.

De ledenvergadering stond dit jaar, met 3 aftredende bestuursleden in het teken van afscheid en de missie behoud van voetbal in Jisp. De volgende bestuursleden zijn afgetreden. Sven Meyn-voetbalzaken door studie, Henk Mak-sponsoring veranderingen op het werk en Bianca Busse-penningmeester door het opzetten van haar eigen bedrijf. Door haar verdienste en tomeloze inzet voor de vereniging is Bianca “Lid van verdiensten” geworden en werd zij met complimenten, bloemen en mooie speld in het zonnetje gezet

.43F0474B979B4FA0AFB7A7A447212C3C

Drie vacatures in een bestuur van een vereniging  is een zorgelijke ontwikkeling. Het kan volgens mij niet zo zijn dat bij een financieel gezonde voetbalvereniging met een super enthousiaste jeugd en seniorenafdeling, maar door het ontbreken van volledig bestuur het verval zichtbaar wordt en een kans op een fusie alleen maar groter gaat worden. De kans dat we dan ingelijfd worden en als een anonieme Wormerlander in het zwart/groen op het veld komen te staan is groot.

Als v.v Jisp voorzitter zal ik er alles aan doen om dit te voorkomen, maar daarbij heb ik wel uw hulp nodig!

Jaap Luttik