JO11 kampioen!

Afgelopen zaterdag 2 december speelde onze talenten van de JO11 hun kampioenswedstrijd tegen EVC. EWhatsApp Image 2017-12-02 at 13.25.33en groen-witte grasmat lag klaar voor een mooie pot voetbal. Na een kwartier vertraging kon de wedstrijd eindelijk beginnen. De spanning was van de gezichtjes (vooral bij de coaches Jim en Mark) af te lezen maar in hun nieuwe gesponsorde tenue’s begonnen ze vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd.

Het hele dorp was uitgelopen om de wedstrijd te aanschouwen en de jongens naar de overwinning te schreeuwen. Met spandoeken en gastoeters uitgeruste toeschouwers, waren te vergelijken met die van de F-side in de Johan Cruijff Arena. Er werd zelfs gezegd dat het 1e nog niet zoveel toeschouwers langs de lijn heeft gehad.

Een snel doelpunt van Olaf zorgde ervoor dat de spanning bij zowel publiek als de spelers afnam. Met mooi voetbal, combinatie’s maar ook sterk verdedigend spel van Stijn B, Jelle en Syl, liep de ruststand uit naar 5-0. In de rust werden dan ook al snel verschillende voorbereidingen getroffen voor het kampioensfeest. Maar er moest eerst nog een helft gevoetbald worden om die felbegeerde beker in ontvangst te kunnen nemen. Ook in de 2e helft werden weer prachtige solo’s, van onder andere Lance, laten zien. Daarbij werd voor het doel van EVC goed overzicht bewaard door Stijn S en heeft iedereen wel een doelpoging gedaan. Zelfs Rutger, die de 2e helft als veldspeler werd ingezet, heeft met een omhaal het doel van EVC bestookt. Sydney vond het bij het scoren van de 7-1 tijd om dat samen met het gehele publiek te vieren, iedereen kreeg een high-five. Na de prachtige 9-1 van Vincent ging het dak eraf!!! 10, 10, 10 ….kampioenen, kampioenen… werd er langs de kan geroepen.WhatsApp Image 2017-12-02 at 13.25.35

Na het laatste fluitsignaal en de penalty’s werd het veld bestormd door menig supporter en konden de felicitaties van iedereen ontvangen worden. JISP JO11 is kampioen van hun najaarscompetitie!! Met z’n allen juichend op de foto en daarna richting De Muizenval. Iedereen was weer lekker opgewarmd toen de de voorzitter onze kampioenen stuk voor stuk naar voren riep om een medaille uit te reiken. Met een mooie medaille om de nek, kon dan eindelijke Delvanio als aanvoerder de beker namens het team in ontvangst nemen. We are the Champions…!!!

Het kampioensfeest is voortgezet met een super coole rit door het dorp met de oude brandweerwagen van Knollendam. met loeiende sirenes kon het hele dorp de kampioenen aanschouwen. Na de rit werden de jongens in De Muizenval warm onthaald met patat en andere snacks. Dat werd samen met de andere jeugdleden en toeschouwers op een feestelijke manier genuttigd.

Alle 10 de wedstrijden werden dit seizoen gewonnen, met 30 punten, 90 doelpunten voor en slechts 10 tegen zal dit kampioenschap zal nog heel lang herinnerd blijven!

WhatsApp Image 2017-12-02 at 13.25.36 WhatsApp Image 2017-12-02 at 13.30.26