Jan Koene erelid v.v.Jisp

Tijdens de jaarlijkse clubavond met BBQ is Jan Koene benoemd tot erelid van v.v.Jisp.

Jan is van jongs af aan betrokken bij onze voetbalvereniging. Hij begon zijn lange carriere als 7 jarig hulpje van destijds lijnentrekker “opa de Haan”. Bij de aspiranten werden zijn voetbaltalenten snel opgemerkt en mocht hij in het enigste elftal van v.v.Jisp zijn balkunsten vertonen. Daar werden hem de wijze lessen van het voetbal geleerd door onder meer Klaas Haak en Maarten Muis. Van deze coryfeeën leerde hij ook dat een vereniging niet kan bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Deze wijze lessen heeft Jan in zijn verdere leven meegenomen en dik waargemaakt. Zijn voetbalcarriere verliep uitstekend, gevaarlijke spits en wat ik me nog kan herinneren “druistige keeper”. Met zijn vader Klaas en moeder Grietje achter de bar in de kantine van Jisp was het altijd gezellig, en werden daar met Rida en de kinderen Barry en Lars vele uurtjes doorgebracht. Samen met Miel Muns speelde Jan nog enkele seizoenen in lagere elftallen. Om waardevol te blijven voor de vereniging en het amateurvoetbal begon Jan zijn trainers loopbaan. Super gedreven, altijd motiverend en na de wedstrijden was er altijd gezelligheid. Ook zijn toenmalige buurman/international John Rep kwam weleens meetrainen om te genieten van de gezelligheid bij de dorpsclub. Jan maakte de A-junioren van Jisp kampioen, en wist deze generatie met Muus Zwart, Tom Muis en Gerrie Andriessen pijlsnel klaar te maken voor het 1e elftal. Na een aantal seizoenen kwam de grote transfer naar aartsvijand Knollendam, ook daar behaalde hij vele successen en was er veel waardering voor zijn inzet. Naast alle activiteiten bij de voetbal is Jan overal in het dorp actief en wist met “IJsmeester Jan” zelfs zijn TV debuut te maken. Op dit moment is hij dagelijks te vinden op ons terrein waar hij met veel passie en vakmanschap zorg draagt voor onze accommodatie.

Jan Koene een uniek clubicoon en sinds 07-10-2017

jankoene

Voetbalvereniging Jisp feliciteert Jan & Rida met het erelidmaatschap.

Met veel respect en grote waardering,

Voorzitter Jaap Luttik

Ook op de website van ”aartsvijand” Knollendam wordt Jan Koene gefeliciteerd met zijn erelidmaatschap van vv Jisp. Terecht!