Knollendam-Jisp 1-3 (oefenwedstrijd)

Het vorige seizoen stonden deze twee teams nog tegen elkaar in de 5e klasse, waarin Knollendam heer een meester was en Jisp trakteerde met 2 nederlagen. Door de al jarenlange goede verstandhouding tussen beide verenigingen staan er dit seizoen 2 oefenduels op de agenda. Vrijdagavond was het eerste oefenduel. De wedstrijd was ivm de kermis ingekort naar 2 x 30 minuten, wat in een voorbereidingsfase naar het nieuwe seizoen geen slechte oplossing is.
Beide teams waren ondanks de vakanties redelijk compleet en gedreven om El Clasico te winnen. De eerste 20 minuten werd er aan beide kanten goed gevoetbalt, wat resulteerde in een aantal goede kansen. Het was Knollendammer Wouter Stork die de 1-0 voor de thuisploeg maakte. Jisp reageerde direct en Diede Spruyt wist uit een voorzet van Ber Luttik de verdiende 1-1 te maken. Jisp was na de gelijkmaker de bovenliggende partij en wist met goede en snelle combinaties voor de rust en wederom door Diede Spruyt de 1-2 te maken. Na de pauze en wat wissels was het spelbeeld wisselend. Knollendam wist een aantal goede kansen te creeren, maar spits Sven Keppel miste deze avond de scherpte. Jisp aanwinst Quinten Klopper (duurste aankoop uit de Jisp geschiedenis) was wel in vorm en wist uit een assist van Ricardo v/d Hoorn uit een haast onmogelijke hoek de eindstand 1-3 te scoren. Scheidsrechter Sven Brand was tevreden over het verloop en de sportiviteit van deze oefenwedstrijd. Na de wedstrijd werd er in de kantine gezellig gediscusseerd over kansen in het aanstormende seizoen, en later op de kermis bleef het door de overwinning van Jisp nog lang onrustig.