De meiden van Jisp zijn het winnen toch niet verleerd!

Op een regenachtige en koude zondag moesten de meiden van Jisp weer aan de bak. Deze keer tegen het altijd moeilijke Volendam, die de eerste plek in de voorjaarscompetitie innam. Het was nog even onzeker of de wedstrijd wel door zou gaan aangezien er veel afmeldingen waren. Uiteindelijk hadden we toch net genoeg speelsters om te kunnen voetballen. Ook onze coach Gaby was niet aanwezig omdat die lekker van de zon op Curaçao aan het genieten was.

Nancy nam de taak als coach heel goed op zich. We kregen een nieuwe tactiek en werden er door Nancy op gebrand om te winnen. Na een warming-up in de natte sneeuw begon de wedstrijd. We begonnen de wedstrijd sterk en fel op de bal. Er werd van achter opgebouwd en met mooie combinaties speelden we steeds meer naar voren. Dit werd beloond Voetbal water en vuurmet een doelpunt van Melissa. Vol van blijdschap en met een beetje ongeloof omdat het redelijk makkelijk ging, speelden we verder. Josephine, die nog half ziek, zwak en misselijk was, deed na mooie combinaties een doelpoging en schoot op doel, de bal werd van richting veranderd door een verdedigster van Volendam waardoor de keeper kansloos was en de bal in het doel belandde, 2-0! Aan het eind van de tweede helft zakte we iets in, Volendam kwam steeds vaker aan de bal en kwam ookvaker de middellijn over. Dit leidde tot een paar reddingen van de Sabrina, de keepster, en enkele noodingrepen van de verdedigsters. De nul werd gehouden en de scheidsrechter gaf het rust signaal. Genietend van de bekertjes warme thee in onze handen luisterde we naar de aanwijzingen en complimenten van Nancy. We zaten allemaal vol strijdlust en dat was weer te zien toen we de tweede helft begonnen. Kort na rust scoorde Noor de 3-0 door een prachtig afstandsschot, en een beetje geblunder van de keepster. Tot slot scoorde Daily vanuit een prachtige voorzet die voortkwam uit mooie combinaties de 4-0. Vol vreugde en strijdlust voetbalden we de wedstrijd uit. Na de wedstrijd snel de kleedkamer in om op te warmen en om coach te skypen en het goede nieuws te vertellen.