Een stapje dichterbij het kampioenschap…

jisp-limmenOp een zonovergoten maar winderige zondagmorgen moesten de meiden van de A1 weer aan de bak: De MA1 van Limmen stond op het programma. Na een uitgebreide warming-up en goede bespreking begon de wedstrijd. De eerste helft hadden we de wind in de rug, hier hadden we in het begin wat moeite mee waardoor er veel ballen over de achterlijn belandden. Maar toch kwamen we al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Daily op aangeven van Melissa. Daarna begonnen we een stuk beter te voetballen, we kregen meer controle op de wind en we kwamen lekker in de wedstrijd. Sanne breidde de voorspring uit in de 22ste minuut door de 2-0 te scoren waarna ze dit eigenaardig vierde. Na heel veel gemiste kansen en veel goede reddingen van de keeper maakte Daily haar tweede doelpunt van de dag. Ook dit was weer op aangeven van Melissa. Keeper Anica had een rustige helft, enkel een paar terugspeelballen kreeg zij. Wel maakte ze het af en toe spannend door die terugspeelballen weer het veld in te brengen, wat leidde tot gegil van coach Gaby. Vlak voor rust maakte Gaby het eerste doelpunt ooit uit een corner. Dat kan geen toeval zijn, aangezien we de afgelopen trainingen op corners hebben getraind. Daarna was het rust. Na wat korte aanwijzingen van Gaby gingen we er in de tweede helft weer tegenaan. Een speler van Limmen trapte in het gras en kon niet verder spelen. Zij hadden echter geen wissels meer waardoor ze met tien vrouw kwamen te staan. Deze helft hadden we wat meer moeite en zakte het spel wat in. Ondanks dat hadden we veel kansen, maar deze werden allemaal gemist. Een ander meisje van Limmen ging door haar enkel en schreeuwde het uit van de pijn. De brancard moest erbij gehaald worden. Limmen zou nu met negen vrouw komen te staan, maar in goed overleg en een deal over 5-0 stopten we de wedstrijd. Teleurgesteld liepen de meiden van Jisp het veld af omdat we graag aan ons doelsaldo hadden gewerkt voor het geval dit nodig te hebben om kampioen te worden. Toen we in de kleedkamer aankwamen en hoorden dat onze concurrent Alliance gelijk had gespeeld, was van deze teleurstelling echter niks meer te merken en gingen we met een goed gevoel weer naar huis!