Vv Jisp – Saenden 2-5

Zaansportkrant saendenIn tegenstelling tot de zeer eenzijdige verslaggeving op de Zaanse Sportkrant is de wedstrijd anders verlopen. Hieronder een kort verslag.
Hoewel Saenden de betere ploeg was wist VV Jisp in de 1e helft met strijd de score te openen door een mooi doelpunt van Tjeerd Beijaard. Met kansjes over en weer was het weer Tjeerd die uit een vrije trap met een krul om de muur wist te scoren. Dat Saenden voorafgaand aan deze vrije trap met 10 man kwam te staan doordat een doorgebroken Jisper werd vastgehouden gaf het talrijke publiek hoop op een goeie afloop. Helaas was de concentratie in de laatste 5 minuten voor rust geheel weg en scoorde Saenden maar liefst drie keer waardoor 2-3 de ruststand was. Dat hier een 100% buitenspeldoelpunt bijzat maakt het extra zuur. Na de domper voor rust moest Jisp tegen de wind in proberen om toch minimaal een puntje aan deze derby over te houden. Een grote kans van wederom Tjeerd Beijaard had VV Jisp weer in het zadel kunnen helpen. Vlak daarna nog een overtreding op Beijaard in het strafschopgebied die met een penalty had moeten worden bestraft. Verdere kansjes waren er zeker maar helaas ontstond door de zoektocht naar een doelpunt ook wat gaatjes achterin die door de geslepen en ervaren Wormerveerders genadeloos werden afgestraft. Heel jammer maar weer met lege handen.
In de afgelopen 6 wedstrijden in deze zware klasse is Jisp nog geen enkele keer weggespeeld en laat behoorlijk veldspel zien. Afgelopen zondag dus nog tegen een Saenden dat vorig seizoen tot het eind aan toe heeft gestreden om het kampioenschap. Dat geeft toch de hoop dat het geluk ook een keer aan onze kant gaat vallen. Aan de inzet van onze spelers ligt het in ieder geval niet.