De Meiden van Jisp slepen alweer een overwinning binnen

Op een zonovergoten zondag mochten de meiden weer op het voetbalveld staan voor een competitiewedstrijd, dit keer bij SVA in Assendelft. Het was even wachten op een scheidsrechter, maar uiteindelijk kan de wedstrijd beginnen. En een goed begin is het halve werk dacht Daily, dus die scoorde in de tweede minuut al met een prachtig schot over de keeper met een voorzet van Gaby. Hierna vallen de doelpunten minder snel, maar het tikkie-tikkie spel van de meiden gaat erg goed. De speelsters zijn er tevreden over hoe het gaat, maar coach Gaby Andriessen vindt dat het toch nog wel beter kan. Melissa schiet met moeite veel ballen vanaf rechts voor het doel maar deze worden niet uitgespeeld. De bal komt vaak op het verkeerde been en dan wordt er getreuzeld op de bal op het goede been te krijgen. Als er wel wordt geschoten met het chocoladebeen, komt de bal vaak bij de keeper terecht. Het zit even niet mee bij de meiden. Lenora is niet blij met de gemiste kansen en wordt ook een beetje gek van haar tegenspeelster die ze uiteindelijk vloert in het strafschop gebied van SVA, vrije trap voor SVA. Ondanks te tegenslagen voorin wordt er door de verdediging van Larissa,Omhaal Jisp Iris, Josephine en Anica nog wel vooral op de helft van de tegenstander gespeeld. De ballen die wel op helft van Jisp komen worden gemakkelijk tegengehouden door of doorgespeeld via Sabrina. Het opbouwen van het spel vanaf de Jispkant zijn erg goed uitgevoerd, vooral het overspelen tussen Josephine, Gaby en Demi Staubesand zorgt voor de goede kansen bij het doel. Eén van deze vele kansen word uiteindelijk uitgespeeld door Sanne en Daily. Sanne geeft de bal voor aan Daily en zij legt hem er voor de tweede keer in.
Het spel wordt hierna een beetje rommelig en er wordt weinig rust genomen bij de meiden. In de laatste tien minuten van de eerste helft herpakken de Jispsters zich echter weer en valt het derde doelpunt voor Jisp. Deze wordt gemaakt door Gaby via een een-tweetje met Daily.
In de rust horen de meiden dat ze nog meer hun best moeten doen om uiteindelijk de 9-1 van Alliance tegen SVA te verslaan. De meiden zijn hierdoor gemotiveerd geraakt, maar het wil er niet uit komen in de tweede helft. De wedstrijd is erg rommelig en de agressiviteit bij de teams loopt op. In de tweede helft komt SVA ook steeds meer van eigen helft af, ze spelen steeds meer over met elkaar en de verdediging van Jisp kan het even niet meer bijbenen. Uiteindelijk schiet SVA de bal links tegen de binnenkant van de paal, en er valt een prachtig doelpunt voor SVA.
Lianne is in de tweede helft in het spel gekomen, rechtshalf, maar na enkele minuten wordt ze onderuit gehaald en is het lopen eventjes pijnlijk voor haar. Ze wordt helaas weer van het veld gehaald. Rond de 70 minuten krijgen de meiden de bal gewoon niet voorin en probeert Priska de bal van ver het doel in te krijgen en met succes. Ze schiet de bal netjes over de keeper die ver uit haar doel staat, 4- 1 voor Jisp. Wanneer SVA weer aan de bal komt op de helft van Jisp, probeert de verdediging de snelle spits met de bal tegen te houden, in een poging hiertoe duwt Anica haar ietsjes te hard op de grond, alweer een vrije trap voor SVA. Hij mag in ene genomen worden, maar wordt gelukkig naast geschoten. Vanaf dat moment is de verdediging voorzichtiger, want de scheids fluit erg snel. Vier minuten voor het eindsignaal schiet Daily er nog eventjes een lullig rollend balletje in de linkerhoek met hulp van Demi Staubesand. De wedstrijd wordt afgefloten en de Jispmeiden winnen met 5-1, ook al zijn ze er niet helemaal tevreden mee.