Purmerend F8 – Jisp F1

Logo_jeugdbestuurNadat we de tweede wedstrijd van dit seizoen thuis met 2-1 hadden gewonnen van EVC mochten we deze week naar Purmerend.
En we waren gewaarschuwd want Purmerend staat bovenaan en had zijn laatste wedstrijd met maar liefst 30-0 gewonnen !!!
De coach had iedereen geadviseerd om op tijd naar bed te gaan, zodat we fit aan de wedstrijd konden beginnen. We waren er bijna allemaal, alleen Stijn Boneveld kon er deze keer niet bij zijn. Stijn heeft zijn pink / hand gebroken en zit in het gips, en mag vier weken niet sporten. Dat is natuurlijk een groot gemis, en we wensen Stijn heel veel sterkte. De eerste helft begonnen we met Delvanio op doel, en we gingen zoals we dat gewend zijn direct vol op de aanval. Het had dan ook niet veel gescheeld of we kwamen op voorsprong. Maar helaas pakte Purmerend de bal van ons af, en schoten hem naar hun spits.
Dit was wel een hele goede voetballer die de bal er dan ook snel in schoot.
We kwamen dan ook achter te staat, en Purmerend bleef goed aanvallen waardoor we met een 6-0 achterstand de rust in gingen. Dit zijn wij bij de F1 van Jisp dit seizoen niet zo gewend, en dus begonnen de spelers onderling een klein beetje te mopperen en zag de coach wat teleurgestelde gezichten. Maar nadat we in de kleedkamer een lekkere limonade hadden genuttigd en afgesproken hadden om niet op elkaar te mopperen en goed over te spelen, gingen we vol goede moed het veld weer op.
En de tweede helft ging dan ook een stuk beter, er werd goed gevoetbald en iedereen deed heel goed zijn best waardoor we zelfs nog twee doelpunten konden maken. Tijn stond de tweede helft op doel, en hield veel ballen tegen waardoor de eind uitslag 8-2 voor Purmerend werd. Hier kon Jisp mee leven, want de tegenstander was wel erg goed.