Knokkend VV Jisp boekt progressie, maar redt het niet tegen Westzaan

In de streekderby Westzaan – VV Jisp was het de thuisclub die in de beginfase het initiatief nam wat meteen al resulteerde in enige druk voor het doel van de Jisp.
Jisp1Een les geleerd uit de eerste wedstrijden van het seizoen waarbij al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand werd aangekeken, kwam Jisp langzamerhand onder de druk vandaan en wist aardig in de wedstrijd te komen.
De hevig coachende trainer Kitzen zag tot zijn voldoening dat er mogelijkheden werden gecreëerd die helaas niet werden verzilverd.
In de 32e minuut was het Westzaan dat de score opende. Jisp liet zich daardoor niet van de wijs brengen en voerde de druk op wat in de 47e minuut een prachtige kans opleverde. De counter die daarop volgde werd door Westzaan binnengewerkt.
Vlak daarna was het een doorgebroken Jisp speler die werd neergelegd en daardoor een penalty verdiende. Deze werd door spits Michael de Gooijer zwak ingeschoten en gestopt door de Westzaan goalie en dit betekende een 2-0 ruststand voor de thuisploeg.
Na de rust was het Westzaan dat een licht overwicht had maar dit bracht ze niet tot uitgespeelde kansen. Na 12 minuten verdiende Westzaan een penalty, die prachtig werd gestopt door keeper Chiel Hartog, uit de rebound schoot een Westzaan speler nog op de lat. Gaandeweg de 2e helft bleek dat de ruststand tevens de eindstand zou worden.
Een dapper strijdend Jisp begint langzaam te wennen aan het niveau van de 4e klasse en dat kan niet anders betekenen dat er mogelijkheden zijn om de komende wedstrijden een puntje te pakken.