Het venijn zat in de staart, geflatteerd verlies van vv Jisp

Dat er alert moet worden gereageerd en dat je vanaf de 1e minuut scherp moet zijn in de 4e klasse moge duidelijk zijn want al na 6 minuten keek Jisp, net als vorige week, tegen een 0-1 achterstand aan na een verdedigingsfout waarna de spits van Purmerend de bal listig over keeper Chiel Hartog lobde.

2015-09-13 15.39.06

In de 23e minuut werd na een corner voor Jisp, door een verdediger van Purmerend die met beide handen Diede Spruijt vasthield het scoren belet.
Door die actie werd een penalty toegekend die Michael de Gooijer beheerst benutte. De assistent scheidsrechter van Purmerend werd hierbij vanwege commentaar van het veld gestuurd.
1-1 was tevens de ruststand.
Na wederom klungelen in het eigen strafschopgebied stond het in de 2e helft al weer snel 1-2 voor Purmerend waardoor Jisp wederom in de achtervolging moest. Na een dot van een kans van Jaimy Bloem in de 36e minuut leek het een kwestie van tijd wanneer de gelijkmaker zou vallen.
Helaas gold hier ook weer de oude voetbalwet dat als je ze niet zelf maakt, dan de tegenstander het wel doet.
Dat bleek in de 42e minuut toen Purmerend weer gebruik maakte van nonchalant uitverdedigen  Jisp gevaarlijk uit een corneren de 1-3 aan liet tekenen. Toen was het verzet van vv Jisp gebroken en kon Purmerend in de laatste minuten zelfs uitlopen naar een geflatteerde 1-5 overwinning.
De nieuwkomer had dapper gestreden maar mist nog de voetbalslimheid die je nu eenmaal in de hogere klassen nodig hebt.
Met name naïef uitverdedigen en alert zijn bij de omschakeling zorgde er voor dat deze uitslag op het scorebord verscheen.
Hier heeft trainer Kitzen nog wat werk te verrichten. Het veldspel was redelijk verzorgd. Vanuit dat gegeven is er zeker nog hoop om komende wedstrijden een beter resultaat te behalen.